maanantai 27. toukokuuta 2013

Kana-kookoskeittoa


Vantaan Sanomissa (22.5.2013) oli pehmeän kookos-kana-perunakeiton ohje, jota päätin sitten testata. Ihan suht hyvin onnistui, mutta alla vielä muutama vinkki, jolla mielestäni onnistuisi paremmin.

Kana-kookos-perunakeitto (n. 5 annosta)

kookosöljyä
1 sipuli
1 porkkana
1 pkt kanasuikaleita (450 g oli aika hyvä määrä)
1 paprika
3 perunaa
1 rkl vihreää curry-tahnaa
1 pss vihreitä pakastepapuja
1 pss pakasteparsakaalia (tuorettakin voi käyttää)
1 prk kookosmaitoa
1-2 dl vettä

Pilko sipulit pieniksi ja porkkana, peruna sekä paprika viipaleiksi. Paista ensin sipuli ja porkkana runsaassa kookosöljyssä tarpeeksi isossa kattilassa. Lisää joukkoon kanasuikaleet, paprika, peruna currytahna, pavut ja parsakaali. Lisää vielä kookosmaito. Huuhtele vedellä loput kookosmaidon rippeet sekaan ja anna hautua. Valmiin keiton päälle voi silputa tuoretta korianteria ja chiliä koristeeksi.

Parannusehdotuksia reseptiin:

Parsakaali ja vihreät pavut ei tartte niin pitkää keittoaikaa kuin peruna. Itsellä kävi niin, että perunat oli mukavan pehmenneitä, mutta parsakaali ja vihreät pavut oli aivan lötsköjä ja ylikypsiä. Suosittelen siis lisäämään ne vähän myöhemmässä vaiheessa.

Toinen juttu on sitten maustaminen. 1 rkl vihreää currytahnaa ei saanut keittoa maistumaan juuri miltään. Lisäsin toisen mokoman ja maku oli edelleen aika lattea. Lisäsin vielä ihan pikkuisen punaista curry-tahnaa, ripauksen soijakastiketta ja tujauksen kalakastiketta, niin alkoi jo olla jonkinlaista makua havaittavissa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti