torstai 20. kesäkuuta 2013

Moussaka


Enpä ollu aikaisemmin valmistanut mitään ruokaa munakoisosta, saatika tehnyt moussakaa. Tämä oli kyllä omasta mielestäni aivan mahtavan makuista, vaikka vähän epäilinkin. Tätä voisin tehdä uudelleenkin. Ohjeen löysin taas kerran Pirkan sivuilta.


Helppo moussaka (5 annosta)

400 g nauta-sika-jauhelihaa
1 iso sipuli
2 tlk valkosipulitomaattimurskaa
2 dl vettä
1 tl suolaa
1 tl timjamia
1 tl sambal oelek chilitahnaa
1/4 tl mustapippuria
2 (n. 600 g) munakoisoa
3 rkl extra neitsytoliiviöljyä
150 g pakastepinaattia (kohmeisena)
250 g emmental-mozzarellajuustoraastetta

Ruskista jauheliha tilavassa pannussa tai kattilassa. Lisää pilkottu sipuli ja kuullota se. Lisää vielä tomaattimurskat ja huuhtele loput niistä mukaan vedellä. Mausta suolalla, timjamilla, chilitahnalla ja mustapippurilla ja anna hautua kannen alla noin 15 minuuttia.

Viipaloi pestyt munakoisot pituussuunnassa 1/2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Voitele viipaleet öljyllä ja paista molemmin puolin n. 2 minuuttia.

Laita vuuan pohjalle ensin jauhelihakastiketta, sen päälle puolet munakoisoviipaleista sekä pinaatista. Ripottele osa juustoraasteesta päälle. Tee toinen kerros samaan malliin ja viimeistele päällinen kerroksella jauhelihakastiketta ja juustoraastetta. Paista moussakaa 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti