maanantai 17. kesäkuuta 2013

Uunilohta ja uusia perunoita


Viikonloppuisin on kiva tehdä jotain vähän parempaa ruokaa kuin arkena. Tällä kertaa tein helppoa, mutta todella maistuvaa uunilohta. Lisukkeeksi keitin uudet potut ja vähän porkkanaa. Ateriaa täydensi ruohosipuli-kermaviilikastike ja fetasalaatti. Ihan älyttömän hyvää. Tähteet voi seuraavana päivänä paistaa pannulla ja edelleen maistuu hyvältä.


Uunilohi (4-5 annosta)

n. 1 kg kirjolohta
suolaa
sitruunapippuria

Nypi pois isoimmat ruodot (jos niitä on) ja pyyhi pinta talouspaperilla. Ripottele päälle suolaa ja sitruunapippuria. Paista 200 asteessa 30 minuuttia.


Ruohosipuli-kermaviilikastike

1 prk kermaviiliä
1/2 ruukku ruohosipulia
suolaa
sitruunapippuria

Hienonna ruohosipuli ja sekoita kermaviilin joukkoon. Mausta ripauksella suolaa ja sitruunapippuria.



Fetasalaatti

jääsalaattia
kirsikkatomaatteja
kurkkua
fetaa tai salaattijuustoa

Pese, pilko ja sekoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti