maanantai 15. huhtikuuta 2013

Kanaa vihannesgratiinilla


Tähän ruokaan sain idean lehdessä näkemästäni Valion ruokaohjeesta.. Harmikseni en löydä samaa ohjetta netistä. Laitan siis vaan oman ohjeeni, jonka toteutin niiden raaka-aineiden pohjalta, joita kaapeista löytyi. Kanat ja vihannekset otin pakkasesta; fiksu olisi ottanut kanat sulamaan jo paljon aikaisemmin. Kuvan ottamisen jälkeen piti nimittäin laittaa vielä ruoka takaisin uuniin kypsymään, sillä kana oli vielä raakaa.

Kanaa vihannesgratiinilla (3 annosta)

3 kpl hunajamarinoituja kanan fileepihvejä
pakastealtaan nuppuvihanneksia (kukkakaalia, parsakaalia, porkkanaa)
sipulikuutioita
3 pientä perunaa pieniksi lohkottuna (kaikki mitä jääkaapissa oli)
2 dl ruokakermaa
pieni pala edam-juustoa paloiteltuna
1/4 pkt Koskenlaskijaa paloiteltuna

Laitoin vihannekset, sipulit ja perunat vuokaan ja sekoittelin. Lisäsin päälle ruokakerman ja juustonpalaset. Vuuan päälle laitoin kanafileet ja uuniin 200 asteeseen reiluksi puoleksi tunniksi. Tämä aika olisi varmasti riittänytkin jos raaka-aineet eivät olisi olleet jäisiä. Laitoin tarkistuksen jälkeen ruuan takaisin uuniin vielä vartiksi. Olisi varmaan alun perin kannattanut pitää uunia 220 asteessa, niin olisi tullut nopeemmin valmista.  Vihanneksetkin olisi voinut nopeasti esikeittää ennen uuniin laittoa. Mutta hyvää ja mehevää oli lopputulos. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti