maanantai 29. huhtikuuta 2013

Viikonlopun parempaa herkkuruokaa



Lauantaina ajattelin tehdä jotain vähän juhlavampaa ruokaa. Päädyin uunijuureksiin ja possun sisäfileeseen, joita en ole aikaisemmin valmistanut (ainakaan ei ole tuoreessa muistissa). Valmistukseen kului muutama tovi, mutta oli se kyllä sen arvoista. Maistui aivan taivaalliselta. 

Uunijuurekset ja possun sisäfilettä (4 annosta)

n. 600 g marinoitua possun sisäfilettä
1 bataatti (n. 400 g)
4 porkkanaa
5 pienehköä perunaa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 kevätsipulia (säästin vihreimmät osat salaattiin)
oliivi- ja rypsiöljyä
suolaa
rosmariinia

Lisäksi: punaviinikastike pussiaineksista + lisukesalaattia (esim. frisee-salaattia, kirsikkatomaatteja, kurkkua ja kevätsipulia)

Kuori bataatti ja porkkanat, pese perunat ja pilko ne lohkoiksi/viipaleiksi. Laita osa lohkoista uunivuokaan ja ripottele suolaa päälle. Laita loputkin vuokaan ja suolaa kevyesti taas. Pilko valkosipulit pieniksi ja kevätsipulit ja sipulit reilumman kokoisiksi paloiksi. Lisää juuresten sekaan sipulit ja rosmariinia ja sekoita. Valele pinnalle oliivi- ja rypsiöljyä ja sekoittele taas. Laita vuoka uuniin 225 asteeseen ja anna olla puoli tuntia ennen possun lisäämistä uuniin. Juurekset kannattaa sekoitella ennen sisäfileen laittamista ja miksei aikaisemminkin, jos näyttää siltä, että väriä tulee liikaa. 

Ruskista tunnin huoneenlämmössä ollut possun sisäfile pannulla kauniin väriseksi ja laita lämpömittarin kanssa uuniin juuresten päälle.  Madalla uunin lämpötila 150 asteeseen ja annan sisäfileen olla uunissa kunnes sen sisälämpötila on 70 astetta. Possun pakkauksen ohjeen mukaan tähän olisi mennyt 20 minuuttia, mutta meidän uunissa melkein tuplaten. Juurekset saivat siis olla uunissa yli tunnin yhteensä. Otettuasi ruuan uunista anna sen vetäytyä muutama minuutti folion alla. Valmista punaviinikastike ja viipaloi possun sisäfile. Tarjoile ruoka raikkaan salaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti