maanantai 22. huhtikuuta 2013

Pinaattisoosia


Tuli ostettua eräänä päivänä pakastepinaattia ja keksin, että siitähän vois laittaa kastikkeen kalan ja perunan seuraksi. Googlettamalla löysin Valion ohjeen ja päätin kokeilla sitä. Omasta kastikkeestani tuli paljon löysemmän näköistä vaikka laitoin vettä 0,5 dl vähemmän kuin ohjeessa. Kenties jauhomittani oli sitten pienempi. Mene ja tiedä. Mutta hyvää oli joka tapauksessa. Keitin perunan kylkeen myös parsakaalia, joka on maistuvaa ja terveellistä ihan niinkuin pinaattikin. Ruuan päälle syötiinkin mansikoita ja vaniljajäätelöä, omnom!

Pinaattikastike (4 annosta)

1 rkl rasvaa
1 ps (150 g) pakastepinaattia
2 1/2 rkl vehnäjauhoja
1 prk (2 dl) ruokakermaa
1 1/2 dl vettä
3/4 tl suolaa
mustapippuria

Sekoita sulatettu ja valutettu pinaatti rasvaan. (itse sulatin pinaatin kattilassa rasvan ja pienen vesitilkan kanssa.) Lisää jauhot ja sekoita. Lisää ruokakerma ja vesi ja kuumenna hämmentäen samalla. Anna kiehua pari minuuttia ja mausta. Tarjoile kalan ja perunoiden kanssa.


Seuraavana päivänä keittelin kananmunan jäljelle jääneen kastikkeen sekaan ja nautiskelin paistettujen perunoiden kanssa. Tykkäsin siitäkin. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti