perjantai 19. huhtikuuta 2013

Maukasta meksikonpataa


Halusin kokeilla tehdä meksikonpataa, sitä kun en ole koskaan ennen tehnyt. Yritin netistä löytää sopivaa ohjetta, mutta päädyin sitten poimimaan lukemistani ohjeista parhaat palat ja tekemään oman reseptin. Ja herkullista siitä tuli, vaikka itse sanonkin. Purjoa en olis varmaankaan tähän laittanut, mutta sitä oli jäänyt jääkaappiin katkarapu-avokadopastan jäljiltä, joten käytin pois. Ei se kuitenkaan haitannut makua yhtään.

Meksikonpata (iso wokkipannullinen)

1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
1/2 purjo
tilkka rypsiöljyä
400 g jauhelihaa
1 makea suippopaprika
1 tlk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
1 ps tacomaustetta
1 tlk (500 g) chili-tomaattimurskaa 
1 ps (200 g) pakastemaissia

Halkaise purjo ja huuhtele kunnolla. Pilko purjo, sipuli ja valkosipuli ja kuullota ne tarpeeksi suurella pannulla tai kattilassa öljytilkassa. Lisää jauheliha ja ruskista. Pilko paprika pieniksi paloiksi ja lisää pannulle ja pyörittele hetki. Lisää pavut tomaattikastikkeessa ja tacomauste ja sekoittele. Lisää lopuksi tomaattimurska ja pakastemaissit. Kiehauta ja hauduta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Tarjoa vaikkapa makaroonin, riisin tai perunoiden ja salaatin kanssa ja nautiskele.






1 kommentti:

  1. Casinos with Slots – Lucky Club
    What are casino sites where you can get lucky? · 1. Bovegas · 2. luckyclub Slotozilla · 3. Vegas · 4. Bovegas.

    VastaaPoista