perjantai 19. huhtikuuta 2013

Pientä purtavaa


Lämpimät voileivät eli lämppärit on yksi mun suosikki-iltapala. Ne on helppoja ja nopeita laittaa, kun tekee mieli jotain pientä, suolaista ja lämmintä. Lämppäreihin voi laittaa melkein mitä vaan haluaa. Mielikuvitus on rajana.

Lämppärit

leipää
ketsuppia
kinkkua
suippopaprikaa
pizza-maustetta
juustoraastetta

Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen. Lado leipäviipaleet pellille ja levitä päälle ketsuppia. Lado päälle kinkut ja paprikat, pizza-mauste sekä päälle juustoraaste. Paista noin 10 minuuttia.



Kokeilin myös tehdä smoothien tapaista mustikkajuomaa ihan omasta päästä sovellettuna. Mustikoista ja vehnäleseistä saa rutkasti vitamiineja ja hivenaineita. Melkein pitäisi kokeilla samalla ohjeella vielä, mutta lisätä banaania. Luulen, että se voisi sopia hyvin joukkoon. Juomasta tuli ihanan raikasta, joten se sopisi ihanasti kesähelteellä parvekkeella nautittavaksi. Noh.. kesää odotellessa..

Mustikkajuoma (2 annosta)

3 dl luonnonjugurttia
3 dl mustikoita pakkasesta
4 rkl vehnäleseitä
2 tl fruktoosia

Mittaa aineet tarpeeksi laitavaan astiaan ja surauta tasaiseksi sauvasekoittimella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti