maanantai 29. huhtikuuta 2013

Muffinsseja!


Joskus tulee myös leivottua jotain pientä ja hyvää. Näitä muffinsseja olen tehnyt usean kerran aikaisemminkin, mutta ohjetta on helppo muokata ja saa vähän erimakuisia tuotoksia. Alkuperäinen ohje löytyy Pirkan amerikan muffinivuokapaketin kyljestä ja täältä. Ohjeesta tulee 12 isoa muffinssia, mutta tein tällä kertaa 24 pientä muffinssia. 

Vadelma-suklaa-muffinssit (24 kpl)

200 g margariinia
2 1/2 dl sokeria
3 kananmunaa
1/2 dl maitoa
3 3/4 dl vehnäjauhoja
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
reilu 100 g pakastevadelmia
100 g tummaa suklaata

Ota kananmunat ja margariini hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat aineet (ei vadelmia, eikä suklaata) ja lisää ne taikinaan siivilän läpi vuorotellen maidon kanssa kevyesti sekoittaen. Kun taikina on tasaista lisää pakastevadelmat ja suklaa ja sekoita varovasti. Jaa taikina muffinssivuokiin kahden lusikan avulla. Jos käytät ohuita paperisia vuokia, kannattaa käyttää muffinssipeltiä, jotta muffinsit eivät leviä paistamisen aikana. Paista muffinsit 200 asteessa keskitasolla n. 20 minuuttia. Kannattaa kokeilla tikulla kypsyys heti kun pintä näyttää kypsältä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti