tiistai 9. huhtikuuta 2013

Thai-wokkia


Isäni laittaa tosi hyviä wokkiruokia ja tämä on aika pitkälti hänen ohjeillaan tehty sapuska. Itse tykkään miedosti tulisesta, mutta jos oikein tulista kaipaa, niin laittaa enempi currytahnaa. Kesäkurpitsa ja porkkana on aika kestosuosikkeja, joten pitäisi varmaan keksiä jotain muitakin vaihtoehtoja, jottei aina tee samaa. Mutta toisaalta: miksi vaihtaa heti hyvää pois.

Kesäkurpitsa-kanawokki (n. 4 annosta)

300 g hunajamarinoituja kanafilesuikaleita
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
rypsiöljyä paistamiseen
1 kesäkurpitsa
1 reilun kokoinen porkkana
1 tlk (200 ml) kookosmaitoa
n. 3 rkl kalakastiketta
2 tl punaista currytahnaa
4 rkl limemehua
(tilkka vettä)

Laita wokkipannulle tilkka öljyä ja paista kanat pienennetyn sipulin ja valkosipulin kanssa. Lisää pannuun pieniksi pilkottu porkkana ja paistele muutama minuutti. Pannulle voi laittaa tilkan vettä, jos näyttää siltä, että palaa kiinni. Lisää seuraavaksi kesäkurpitsapalat ja pyörittele pannulla pari minuuttia. Lisää kookosmaito ja anna hautua hetki. Sitten voi lisäillä mausteet ja tarkistaa maun, sekä sen, että porkkana ja kesäkurpitsa on tarpeeksi kypsiä. Tarjoile wokin lisukkeena nuudeleita ja terveyssuositusten mukaan tuoretta salaattia kylkeen.

Ekalla kerralla, kun valmistin samaa ruokaa, laitoin paistetun kanan sivuun siksi aikaa, kun paistelin vihannespuolen. En osaa sanoa miten paljon tämä vaikutti lopputulokseen, mutta kastikkeesta tuli paksumpi ja kermaisempi, kun ei tarvinnut lisäillä vettä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti