tiistai 9. huhtikuuta 2013

Pasta Bolognese


Tämä on semmoinen helppo perusruoka, jota tulee tehtyä aika usein. Vähän muuntelemalla maustamisen ja pastalaadun kanssa saa ruokaan pientä vaihtelua. Käytin tällä kertaa Lidlin sydänpastaa, jota ystävänpäivänä ostin.

Pasta Bolognese eli jauheliha-tomaatikastike pastan kanssa (n. 4 annosta)

400 g jauhelihaa (käytin sika-nautaa)
1 sipuli
3-4 valkosipulinkynttä
1 tlk (500 g) tomaattimurskaa (tällä kertaa ostin luomua)
1-2 tl provinssin yrttimausteseosta
1 tl kuivattua basilikaa (tuore basilika on kyllä ehdottomasti paremmin maistuva vaihtoehto)
töräys ketsuppia
suolaa
pippuria
n. 300 g pastaa

Ruskista ensin jauheliha pieneksi pilkotun sipulin ja valkosipulin kanssa. Lisää joukkoon tomaattimurska ja mausteet sekä ketsuppi. Käytän melkein aina isoa wokkipannua, niin ei laidat lopu kesken, eikä tarvii kesken vaihtaa astiaa. Samalla kannattaa keittää pastat, ja mielellään ohjeen mukaan. Tomaattikastiketta haudutellaan muutamia minuutteja ja tarkistetaan maku. Sitten, kun olet todennut, että hyvää on eikä tarvitse mitään lisätä, niin voit sekoittaa jauhelihakastikkeen pastan kanssa. Tai voit tarjoilla pastan ja kastikkeen erikseen. Makuelämyksen voi kruunata laittamalla annoksen päälle parmesaaniraastetta. Nam.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti