torstai 4. huhtikuuta 2013

Kermainen tomaattikastike lihapullille




Ensimmäinen blogipostaus tulossa.. Muutaman päivän pyörittelin mielessä blogiharrastuksen aloittamista ja tässä sitä nyt ollaan. Ruoka on siinä mielessä helppo aihe, että sitä tulee tehtyä usein ja mitä parempaa maanpäällistä iloa meille onkaan annettu kuin maittava ja herkullinen ruoka. Siitä voi aina olla kiitollinen, jos ruoka onnistuu hyvin ja nälkä lähtee. Näin kävi ainakin tämän ruuan kohdalla. Eikä siinä mitään erikoistaitoja vaadittu. Lihapullatkin lisäsin suoraan paketista. Ohjeen kehittelin yhdistelemällä muita ohjeita, joita netistä löytyi.

Kermainen lihapullatomaattikastike (4-5 annosta)

1 sipuli
3-4 kynttä valkosipulia
oliiviöljyä
1 tlk (500 g) paseerattua tomaattia
1 tlk (2 dl) ruokakermaa
1 lihaliemikuutio
töräys ketsuppia tai tummaa ruokosokeria oman maun mukaan (itse laitoin molempia, kannattaa maistaa makeus ja lisätä ketsuppia/sokeria tarvittaessa)
noin 1 tl provencale yrttiseosta
380 g lihapullia

Kuutioi sipuli ja pienennä valkosipulin kynnet. Kuulota ne oliiviöljyssä suuressa pannussa tai kattilassa. Lisää joukkoon paseerattu tomaatti ja ruokakerma sekä mausteet ja hauduttele kastiketta muutama minuutti. Lisää lihapullat joukkoon, kun olet maistanut kastikkeen ja todennut hyväksi. Kiehuttele vielä muutamia minuutteja, jotta lihapullat lämpenevät kunnolla. Tarjoa kastike esimerkiksi pinaattinauhapastan kanssa ja kruunaa annos ripottelemalla päälle parmesaanilastuja (vaikka maun puolesta menee kyllä hyvin ilmankin). Muista tarjota lisäksi salaattia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti